Biblioteca

Biblioteca din satul Hîjdieni

Adevărata universitate a viselor noastre este o bibliotecă. Locul unde mergem să citim, să ascultăm, să discutăm, să ne întîlnim cu cartea, cu scriitorul, cu editorul, cu pictorul, cu umoristul, cu alţi semeni de ai noştri ingenioşi, interesanţi și setoși de a țese noi performanțe și de a valorifica potențialul cunoașterii.

Biblioteca este locul care ne păstrează amintirile, ne delectează sufletul, ne farmecă cu mulţimea de tezaure ce așteaptă fără răgaz răsfoite.

Картинки по запросу biblioteca este

Sediul bibliotecii săteşti în perioada postbelică mult timp s-a aflat în casa lui Robert Arlet (neamţ de origine), locuitor al satului , deportat în 1949 de sovietici.
La moment se află în incinta fostei Case de cultură, fondul de cărţi al bibliotecii fiind de 11.000 de exemplare.

Şefa a bibliotecii publice este dna. Zinaida Gorcea,  care ştie că a fi bibliotecar înseamnă maturitate temperamentală, echilibru, cunoaştere, perseverenţă, cultură, informaţie, pregătire, răbdare, spirit de prudenţă, amabilitate, simţ analitic, spirit critic, creativitate, capacitate de sinteză, curiozitate intelectuală, rigoare, este  persoana care îi aşteaptă pe cei mici şi pe cei mari fiind dispusă să le dezvăluie adevărata comoara din spatele cărţilor.

Fotografia postată de Hijdieni Biblioteca.